Norjalainen Jouluruoka

Norjalainen Jouluruoka. Veikkaan myös, että joulun alla on niin hösis päällä, ettei silloin juurikaan kuvailla tai ainakaan naputella ohjeita blogiin. Sitä liotettaan ensin hyvän aikaa veessä ja sitten höyrytettään valamiiks.

Saat Uskomattoman Suussa Sulavan Joulukinkun Possunkyljestä
Saat Uskomattoman Suussa Sulavan Joulukinkun Possunkyljestä from www.iltalehti.fi

Mallistoon kuuluu villatakki, villapaita, pipo, kaulaliina, sukat ja lapaset sekä patalappu. Vieressä seisova nuori mies, joka mitä ilmeisimmin ei ollut koskaan itse valmistanut pinnekjøttiä, kysäisi, että kumpikohan on parempaa, savustettu vai savustamaton. Joulupukki (nimi voidaan kirjoittaa pienellä tai isolla alkukirjaimella) on myyttinen hyvä ja kiltti mieshahmo, joka tuo jouluna lahjoja.

Alkutilanne Ei Ole Kovin Herkullisen Näköinen, Kun Käsissä On Melkoinen Kappale Sikaa Nahkoineen, Luineen Päivineen.


Pinnekjøtt), ”tikkuliha”, on norjalainen perinteinen jouluruoka. Sanalla viitataan myös hahmoa toimenaan esittäviin henkilöihin. Joulupukki (nimi voidaan kirjoittaa pienellä tai isolla alkukirjaimella) on myyttinen hyvä ja kiltti mieshahmo, joka tuo jouluna lahjoja.

Viinimies On Palveluiden Tuottaja, Joka Haluaa Ihmisten Hieman Hidastavan Kiireistä Elämän Rytmiään Ja Pysähtyvän Hetkeksi Hyvien Nautintojen Äärelle, Jossa Kokonaisvaltaiset Elämykset Rakentuvat Hyvästä Ruoasta, Hyvästä Viinistä, Mukavasta Seurasta Ja Yhdessä Tekemisestä.


Kateleipä muovataan joulupaketin muotoon makeasta glögileipätaikinasta. Viillä nahkaan sentin välein ristiviillot, hiero suola ja. Veikkaan myös, että joulun alla on niin hösis päällä, ettei silloin juurikaan kuvailla tai ainakaan naputella ohjeita blogiin.

Neuleet Voi Toteuttaa Joko Yksivärisenä Tai Raidallisina.


Minulle norjalainen onni on mm. Haudutettu lammaspata on arvostettua ruokaa. Norjalainen joulupöytä tuntuu notkuvan lihaa erimuodoissaan, ainakin minun havaintojeni mukaan.

Rasvaakin On Mukana Ihan Kiitettävästi.


Ribbe on perinteinen norjalainen jouluruoka, jota on tarjottu joulun lisäksi muissakin juhlissa. Tuolloin talonpoikaisperinteet suolatun ja kuivatun lihan käyttöön olivat muuttumassa ja raudan käyttö paistinuuneissa mahdollisti paremmin lihan. Vieressä seisova nuori mies, joka mitä ilmeisimmin ei ollut koskaan itse valmistanut pinnekjøttiä, kysäisi, että kumpikohan on parempaa, savustettu vai savustamaton.

Rasvaakin On Mukana Ihan Kiitettävästi.


Ruoka valmistetaan lampaan kyljestä, jonka osat höyrytetään koivutikkujen (joista ruokalaji on saanut nimensä) tai metalliritilän päällä. Ribbe valmistetaan sian kyljestä, jossa on kamara mukana. Innokas neuloja tekee itselleen vaikka koko setin.