Saaristolaisleipä Ohje. Ohje on mukavan simppeli, vaikka vaatiikin hieman kohotusaikaa. Leivistäkin tulee vaaleampia ja hieman miedompia maultaan, mutta todella herkullisia.
Saaristolaisleipä - Resepti | Kotikokki.net from www.kotikokki.net
Sekoita hiivaliemi ja kaikki muut aineet loppumehuun. Anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla tunnin verran. Leipä säilyy hyvin ja sen voi myös pakastaa.
Reseptiä Katsottu 89 550 Kertaa.
Maltaisuutta täytyy hakea muilla keinoin, sillä kaupan kaljamaltaat ovat useimmiten ruista. Itse tehty saaristolaisleipä on kuulunut jouluumme vuosia, kun sain aivan parhaan reseptin ystäväni anopilta kummipoikamme. Sekoita hiivaliemi ja kaikki muut aineet loppumehuun.
Lämmitä Piimä Suuressa Kulhossa Kädenlämpöiseksi.
Paista leipiä keskitasolla noin 2 t. Leivät voi leipoa ennakkoon ja pakastaa vaikka pari leipää. Voitele kaksi 2 litran vuokaa voilla.
Lisää Loput Aineet Eli Siirappi, Olutmaltaat, Vehnäleseet, Ruisjauhot, Suola Ja Vehnäjauhot Puuhaarukalla Sekoittaen.
Aloita leivonta ottamalla kaikki tarvittavat ainekset otetaan ajoissa huoneenlämpöön. Saaristolaisleipä on yksi maukkaimmista vaihtoehdoista joulun leipäkoriin. Helppouden vuoksi tätä leipää leivotaan muulloinkin kuin jouluna.
Reilu Kerros Voita, Sienisalaattia Tai Skagenröraa Ovat Omia Suosikkejani, Ja Myös Kylmäsavuporotäyteon Saaristolaisleivän Kaveri.
Sekoita hyvin ja jätä maustumaan. Lisää ensi joukkoon hiiva, sen perään kaikki muut aineet. Sen maku on parhaimmillaan päivä, pari valmistuksesta.
Pese Ja Revi Lehtikaali Sopiviksi Suupaloiksi.
Saaristolaisleipä säilyy hyvin ja on parhaimmillaan pari päivää paistamisen jälkeen. Kun leivät ovat kypsyneet 1 1/2 t, valele ne kauttaaltaan siirappivedellä ja jatka paistamista vielä 30 min. Itse tehty saaristolaisleipä on vaivan arvoinen.