Leipäjuuri Ohje

Leipäjuuri Ohje. Tällä perusohjeella valmistuu maukas leipä. Sekoita vesi ja jauhot tasaiseksi seokseksi.

Leipäjuuri | Suolainen Leivonta | Kodin Kuvalehti
Leipäjuuri | Suolainen Leivonta | Kodin Kuvalehti from www.kodinkuvalehti.fi

Hapanjuuri on kokenut uuden nousun. Jotta juuri lähtisi hyvin käyntiin, kannattaa käyttää luomujauhoja ja keitettyä, jäähdytettyä vettä. Maltti on kuitenkin juurileivän valmistuksessa valttia, jotta lopputulos on rapeakuorinen, kuohkea ja maukas.

Hapanjuuri Eli Leipäjuuri On Perinteinen Taikinan Hapatin.


Suosituimmat missä hiiva on korvautunut kokonaan raskilla ovat: Leipäkoneella onnistuvat helposti erilaiset kauraleivät, terveysleivät ja limput. Juuren ansiosta leivän sisus kypsyy ja siitä tulee pehmeä, kun taas kuoresta tulee ihanan rapea.

Sekoita Vesi Ja Jauhot Tasaiseksi Seokseksi.


Juuren valmistat sekoittamalla jauhoja ja vettä, ja antamalla seoksen käydä huoneenlämmössä, kunnes se tuoksuu raikkaan happamalta. Testaa myös perinteinen ranskanleipäresepti ja pistä paistumaan maukas grahamleipä. Ruisleipää valmistetaan yleisesti suomen lisäksi pohjoismaissa ja itämerta ympäröivissä maissa.

Leipominen Ja Etenkin Leivän Leipominen On Ilahduttavasti Noussut Muotiin.


Pataleipä valmistuu helposti ja ilman vaivaamista valurautapadassa. Aloita juuren valmistus liottamalla rusinoita haaleassa vedessä ja hunajassa useamman päivän ajan. Vehnäisen hapanjuurileivän leipominen ottaa aikaa, mutta aromikas maku ja ihanat ilmakuplat ovat odottamisen arvoisia!

Lisää 1 Dl Vettä Ja 1 Dl Jauhoja.


Hapanjuuri on kokenut uuden nousun. Yhä useampi leipoo juurella sekä ruisleivät että vaaleat vehnäleivät. Varaa ensimmäisen juuritaikinan tekoon koko viikko, happaneminen kestää päiväkausia.

Suolaa Ei Saa Lisätä Juureen, Vaan Vasta Taikinaan.


Resepti on peräisin mikko takalan ja sami rekolan voileipäkirjasta. Sekoita vesi, juuri ja ruisjauhot tasaiseksi taikinaksi. Suomessa ruisleipä on perinteisesti leivottu taikinanjuureen eli raskiin.