Tyrnikastike Jälkiruoka

Tyrnikastike Jälkiruoka. Kiinankaali, joka sinällään on melko mitäänsanomaton, sopii hyvin tasapainottamaan värien ja makujen sekamelskaa. Kuopion yliopistossa kesäkuussa 2001 julkistetusta tutkimuksesta ilmenee, että tomaatin ja tomaattivalmisteiden syönti vähentää muun muassa riskiä sairastua sydäninfarktiin.

Makea Ja Sakea Tyrnikastike - Dansukker
Makea Ja Sakea Tyrnikastike - Dansukker from www.dansukker.fi

Pinaatti on nitraatinkerääjäkasvi eli se kannattaa ryöpätä ennen käyttöä (ja vesi heittää pois, koska nitraatti liukenee siihen). Lisukkeeksi sopivaa raastesalaattia maustaa kirpeän makea tyrnikastike. 0,75 dl paksua mantelikermaa (ks.

Lisukkeeksi Sopivaa Raastesalaattia Maustaa Kirpeän Makea Tyrnikastike.


Näyttävää tarjottavaa näinkin (kuvaa en valitettavasti jaksanut näpsäistä). Mielestäni oleellista tarte tatinissa on se , että täytteen annetaan karamellisoitua kunnolla. Tällä kertaa oli vuorossa creme caramel eli paahtovanukas (sokeria on vähemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa ja sitä voi.

Stevia Tuo Makeutta Ja Pyöristää Maut, Ripaus Suolaa Sulkee Makuympyrän.


1 rkl maizenaa+tilkka vettä silppua sipuli. Laita tyrnit, tomusokeri ja sitruunamehu kattilaan ja kiehauta nopeasti. Stevia tuo makeutta ja pyöristää maut, ripaus suolaa sulkee makuympyrän.

Tarte Tatin Tarte Tatin On Vanha Ranskalainen Omenapiirakka, Josta On Varmaankin Yhtä Monta Versiota Kuin On Tekijöitäkin.


Maukas jälkiruoka niin jouluun kuin uudenvuodenjuhliin. Sekoita voipaperille pari teelusikallista suolaa ja 1 tl rouhittua mustapippuria. Pinaatti on nitraatinkerääjäkasvi eli se kannattaa ryöpätä ennen käyttöä (ja vesi heittää pois, koska nitraatti liukenee siihen).

”Jos Itsellä On Hyvä, Se Riittää, Riippumatta Millaista Elämää Elän”.


Ohjelmassa huippukokit linnea vihonen ja teemu laurell saavat seurakseen m/s finlandialle tunnettuja suomalaisia ja heidän makumieltymyksiään. Kuumenna marjat ja sokeri, soseuta marjat kun niiden rakenne rikkoutuu, siivilöi ja lämmitä seos ja lisää tyrnikastikkeeseen liotettu liivate. 1 dl tuorepuristettua tyrnimehua (ei sokeria!) huuhtele jäniksen reidet ja puhdista niistä ylimääräiset kalvot.

Valmista Perinteistä Lasimestarin Silliä, Täyteläistä Smetanasilliä Tai Tarjoile Silli Helposti Syntyvässä Sillikaviaarissa.


Miehen innostus tähän ei ollut kovin suuri. Lisää tarvittaessa sokeria ja viiniä. Tyrnikastike oli jätetty sopivan kirpeäksi, aivan täydellistä!